Новият албум на Мистерията на българските гласове ще бъде официално на световния

...
Новият албум на Мистерията на българските гласове ще бъде официално на световния
Коментари Харесай

Мистерията на българските гласове издава албум с участието на Лиса Джерард

Новият албум на  " Мистерията на българските гласове "  ще бъде публично на международния музикален пазар на 25 май 2018 година. Той носи звучното заглавие  " BooCheeMish "  и съдържа 12 нови творби, оповестява Българска телеграфна агенция.

Това е първият студиен запис на хорът от съвсем 20 години насам. У нас  " BooCheeMish "  ще бъде наличен за меломаните на CD, SACD, брошура с два CD, включващи и бонус тракове, плоча и бокс сет - два дни преди международната премиера на албума и по този начин от 23 май, а след 25 май албумът ще бъде разполагаем и във всички цифрови платформи. Раждането на  " BooCheeMish "  е плод на над двегодишна работа на хорът, продуцентският екип и всички останали участници.

Специален посетител в него е австралийката Лиса Джерард - известна на меломаните като член на дуото Dead Can Dance и като композитор и реализатор на кино музика. Тя е притежател на " Златен глобус " за музиката към кино лентата " Гладиатор ", основана взаимно с композиторът Ханс Цимер. В албумa вземат участие още международният първенец по бийтбокс – SkilleR и немският перкусионист Дейвид Кукерман. С неповторимо наличие са и българските музиканти: Петър Миланов - китара, Христина Белева - гъдулка, Костадин Генчев – дудук и Димитър Карамфилов – контрабас. Албумът е продуциран от Schubert Music Publishing, а песните в него са особено композирани от българският композитор и музикален продуцент на албума Петър Дундаков, от Лиса Джерард и от ирландският композитор Джулс Максуел.

На 12 юни световноизвестният бългаски хор и Лиса Джерард ще изнесат специфичен концерт във Варна - в границите на фестивалa Варненско лято.

През лятото и есента на тази година хорът ще показа новият си албум на концерти в Швейцария, Полша, Белгия, Италия, Германия и други.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР